Info voor Kinderen 

 

Alle kinderen hebben het wel eens moeilijk. Soms heb je ergens zo veel last van dat ook je mama en papa het moeilijk vinden om je te helpen. Dan kunnen ze hulp vragen een psycholoog. 

 

WAT IS EEN PSYCHOLOOG?

Een psycholoog is iemand die psychologie heeft gestudeerd en zich bezig houdt met gedachten, gevoelens en gedrag van kinderen, jongeren en grote mensen. Om je te helpen met dat wat moeilijk gaat, zal een psycholoog praten met je over je problemen en deze samen proberen op te lossen. 

 

HOE MOET IK DAT DOEN?

Grote mensen gebruiken vaak moeilijke woorden als ze praten over hun problemen. Voor jou is praten misschien moeilijker? Maar ook jij kan naar de psycholoog om samen naar naar oplossingen te zoeken. Je kan aangeven wat lastig is door te vertellen of misschien wil je liever spelen, kleien, tekenen, ... of hou jij van poppenkast, verkleden, spelletjes? Het zijn allemaal manieren om te vertellen wat je dwars zit. Jij geeft aan op welke manier ik jou het beste kan helpen.  

 

GEHEIM?

Het is best spannend om je zorgen te vertellen aan iemand die je niet kent. Als psycholoog heb ik beroepsgeheim. Dat wil zeggen dat ik niemand anders mag vertellen wat jij mij verteld hebt, tenzij je dit zelf wil.

 

MIJN MAMA EN PAPA

Als kinderen ergens last van hebben, maken hun ouders zich daar dan ook vaak zorgen over. Daarom vind ik het ook belangrijk om met je mama en papa te praten. Ook zij zoeken mee naar hoe we het samen anders kunnen doen of wat er nodig is. 

 

HOE LANG?

Een sessie duurt 50 minuten. Meestal kom je alleen de kamer binnen, maar het kan natuurlijk ook dat mama of papa eens meekomen. Hoe we het gaan aanpakken, wanneer en hoe vaak je moet komen, spreken we samen af.