Info voor Jongeren 

 

Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Gelukkig kan je dan terugvallen op familie, vrienden of misschien wel een fijne leerkracht of leider in de jeugdbeweging aan wie je je verhaal kwijt kan. 

Soms is dat echter niet genoeg ... dan kan je terecht bij een psycholoog. 

 

Een psycholoog is iemand die psychologie heeft gestudeerd en zich bezig houdt met gedachten, gevoelens en gedrag van mensen. Om je te helpen met dat wat moeilijk gaat, zal een psycholoog praten met je over jouw problemen en deze samen proberen op te lossen. 

 

Je kan de golven van het leven niet vermijden, je kan er wel op leren surfen. Vanuit die gedachte gaan we samen op zoek naar manieren die voor jou werken in de aanpak van jouw 'golven' zodat je gevoelens en gedachten je niet overspoelen. 

 

Ik ben als psycholoog gebonden aan het beroepsgeheim. Jouw verhaal is dus veilig en zal niet worden door verteld, tenzij jij daar zelf over beslist. 

 

Wel vind ik het belangrijk om ook je ouders te betrekken. Je bent wel bijna volwassen, toch blijf je een zoon of dochter en als jij je niet goed voelt, maken jouw ouders zich ook zorgen. 

 

Een sessie duurt 50 minuten. Meestal kom je alleen de kamer binnen, maar het kan natuurlijk ook dat we samen beslissen om jouw ouders uit te nodigen. Hoe we het gaan aanpaken, wanneer en hoe vaak je moet komen, is voor iedereen anders. Elke mens is uniek, dus elke begeleiding ook.

 

Het is vooral belangrijk dat jij je goed voelt bij de manier waarop we samen werken.